n

Tetőfedés

A tetőfedési eljárások minden esetben egyediek. Egy általános példán keresztül bemutatom milyen lépésekből is áll.

Az alátétet párhuzamosan kell kigöngyölni az alsó ereszről, a tetővonal felső részéig lapokban, a tető tetejét átfedve, mielőtt a másik oldalon rögzítenék. Győződjön meg arról, hogy az egyes alátéttekercsek között átfedés van a tömítés létrehozása érdekében, és szögesse az alátétet a burkolathoz, ügyelve arra, hogy a szögek körülbelül 50 cm távolságra legyenek egymástól.

Az alátét felszerelése után fa léceket kell felszerelni, hogy stabil felületet biztosítsanak a tetőcserepek rögzítéséhez. A fa lécek közötti távolságot a csempe segítségével kell kiszámítani – a csempe mindig legalább 10 cm átfedéssel legyen, kivéve az ereszeket, ahol az ereszcsempe eléri az ereszcsatorna közepét.

Ezért helyezzen egy csempét egy fa lécre, egy másik lapkát pedig egy fagerendára. Mozgassa a léceket együtt vagy egymástól, amíg 10 cm átfedés nem lesz a két lap között. Ezután mérje meg a távolságot a két léc között – ennek a távolságnak kell lennie az egyes fa lécek között. Kezdje egy léccel a tető alján, és győződjön meg arról, hogy egy csempe kiterjed az ereszcsatorna közepére, majd haladjon felfelé, és szereljen fel léceket a számított távolságra.

Most a csempe felszerelhető. Amikor a cserepeket a tetőre helyezi a szerelés során, ügyeljen arra, hogy egyenletesen oszoljanak el az egész tetőn, hogy a súly egyenletesen terüljön el. Általában jobbról balra kell dolgoznia. Amikor az ereszről indul, a lapkáknak úgy kell kinyúlniuk, hogy elérjék az ereszcsatorna középvonalát.

Természetesen az iménti példa nagy vonalakban körülvonalazta csak a művelet sokoldalúságát és precizitási szükségletét.

Vállalkozásunk a következőkben tud Önnek segíteni:

  • Cserepeslemezes fedés
  • Cserepes fedés
  • Korcolt lemezes fedés
  • Trapéz lemezesés fedés
  • Zsindelyes fedés
  • Lapos tetők szigetelése

Kérjen árajánlatot még ma és legyen boldog tulajdonosa tetőjének!

Kapcsolat

Hívjon minket bizalommal, az ország barmely pontjáról és kérje ingyenes árajánlatainkat

Hétfőtől péntekig 07- 20-ig
Hétvégén 07 – 19 -ig