n

Tető felújítás

Függetlenül attól, hogy maga tervezi vagy szakembert bérel fel tetőfedési munkálatainak elvégzésére mindenképp érdemes tisztában lennie a tetőfedési eljárás megelőző lépéséivel.

Ha tudja mire számíthat és jobban megérti a folyamatot, egyszerűbben tud dönteni a kivitelezéssel kapcsolatban.

  1. Régi tetőfedő anyag eltávolítása (opcionális)

A régi tetőfedést valószínűleg el kell távolítani az új tetőfedő anyag elhelyezése előtt. A régi tetőt le kell bontani a burkolatig, és újra kell építeni, viszont zsindely és pala esetében ez nem feltétlenül szükséges, azaz bontás nélkül is megoldható a felújítás.

  1. Jég elleni védelem

Ha az év egy részében jégre hajlamos területen él, fontos, hogy jég- és vízgátat szereljen a tető köré. Ez a termék a tető széle körül jár, de különösen az alsó szélén, amely leginkább hajlamos a jég felhalmozódására. Ez a ragadós alátét a tetőburkolathoz tapad, majd a tetőfedő szögekkel a nagyobb szilárdság és stabilitás érdekében leszögezik.

  1. Tetőfedő anyag telepítése

A tető alátét, akár filcpapír, akár szintetikus, vízálló anyagokkal telített. A szintetikus termékek sokkal tartósabbak, mint bármelyik filcpapír. Ha a tető védelmének leghatékonyabb módját keresi a tetőfedés mellett, akkor fektessen be a drágább szintetikus alátétbe, ez a legkényelmesebb és legtartósabb megoldás.

Görgesse az alátétet a tető pereme mentén, és rögzítse a helyére a tetőfedő szögekkel 10 centinként a külső élek mentén és körülbelül 20 centinként közepén. Ezeknek a sapkaszegeknek nem szabad átmenniük a csepegtető szélén, hanem éppen felette.

Görgessen ki egy sor tetőfedő alátétet, majd rögzítse mindezt tetőfedő szögekkel, ügyelve arra, hogy az alsó sort legalább hat centiméterrel átfedje a következő sorral. Fedje át az alátétrétegeket a tető csúcsáig, majd szereljen fel egy csúcsot átfogó sort, hogy az alátét fedelei egyszerre lefedjék a tető mindkét oldalát.

Ezt követően a tetőfedő burkolat anyagától függően következik a tetőfedő anyag telepítése.

Kérjen árajánlatot még ma és legyen boldog tulajdonosa tetőjének!

Kapcsolat

Hívjon minket bizalommal, az ország barmely pontjáról és kérje ingyenes árajánlatainkat

Hétfőtől péntekig 07- 20-ig
Hétvégén 07 – 19 -ig